I sommar är det dags för fotbolls-VM igen. Äntligen! Fyra år har gått sedan Tyskland tog hem guldet. I år är det alltså dags igen att göra upp om vilket land som är bäst i världen på fotboll.

Sverige snubblade in i sista minuten

Efter en tuff kvalsäsong såg det inte särskilt ljust ut för Sverige. Det var nästintill bäcksvart när Sverige i sista matchen skulle möta Italien och båda ländernas medverkan i VM stod på spel. Som kanske de flesta vet så är Italien en fotbollsnation som levererar fotboll i världsklass. Det var därför lite förvånande att Sverige faktiskt vann över Italien och knep platsen i VM. Det innebär att Italien inte kommer vara med och spela. Det är första gången på cirka 50 år som Italien inte kommer kunna vara med.

Vi kommer inte kunna räkna med Zlatan

Dessvärre kommer vi inte få se några mål och uppvisningar från Zlatan i VM. Efter att inte ha klarat kvalet till VM förra gången uttryckte Zlatan sitt missnöje och menade att han inte tänker spela med svenska landslaget något mer. Inför kommande VM fick Sverige därför prova en ny strategi och skickade ett ungt lag till kval inför VM i Ryssland. När det stod klart att Sverige gått vidare började spekulationerna om huruvida Zlatan skulle vara en del av laget i VM eller ej. Nu står det klart att Zlatan inte kommer vara med. Det är ett beslut som landslagets tränare har gått ut med.

Ett ungt lag som åker till Ryssland

Som tidigare nämnts är det alltså ett ungt lag som åker till Ryssland för att representera Sverige i årets upplaga av VM. Något behövde ändras eftersom Sverige egentligen är bra på fotboll men laget som representerade landet funkade liksom inte så bra ihop. På grund av detta tog man in talanger från juniorlaget och eftersom det var de som spelade i kvalserien så är det inte mer än rätt att de även ska få chansen att spela i VM.

Vi kommer kunna vänta oss detta av svenskarna

Precis som när laget spelade kvalmatcherna fick vi se snabbt och roligt spel. Det var väldigt kul att följa det unga laget som verkligen förvånade publiken. Man skulle kunna säga att det var flera moments som var så kallade “halleluja-moments”. Sveriges lag var som en under dog och visade prov på att man inte ska ta det här laget för givet.

Unga men inte dumma

Det svenska laget är ett ungt lag, visst, men det innebär inte att de tar vatten över huvudet i första taget. De känner till sina begränsningar men låter sig inte hindras av dem. Det finns situationer som uppstår där självklart en expert må säga att Sverige inte har någon chans i VM. Men det återstår fortfarande att se. Kanske är det just på grund av att Sverige inte utger sig för att vara ett hot som kommer ge oss en fördel i VM. Våra landsmän kommer kämpa och har lovat att göra sitt bästa i alla lägen.

Om att betta på matcher

När man bettar på en match bör man ta olika faktorer i åtanke. Det finns såklart vissa saker som historiska resultat mellan de spelande lagen. Sen kan man kolla på formtoppar och skador. Det är intensivt för spelarna att spela VM. Det är inte bara pressen från en hel nation att göra bra ifrån sig, man ska även kunna prestera på topp flera dagar i rad. Ibland har man bara en dag för att vila upp sig inför nästa match. Och det kan ibland vara svårt att behålla fokus så många dagar i sträck.