Den första Swedish open-turneringen som hölls i Båstad var året 1948. Sedan dess har det här blivit en riktig folkfest på västkusten. Båstad är en sommarstad som på vintern nästan ter sig som en spökstad. Annat är det på sommaren då alltid kommer till liv och turister från när och fjärran kommer för att besöka den lilla idyllen.

Stora namn kommer till Båstad i sommar

Eftersom Swedish Open är ett av de största sportevent vi har i Sverige är det lite extra kul att det hålls i en så liten stad som Båstad. Precis bredvid hotell Sand och ett stenkast ifrån hamnen ligger tennisplanen. Genom åren har världskända tennisspelare spelat på den här courten och i år är inget undantag. Alltifrån gamla legender till dagsaktuella elitspelare har spelar i Båstad och gjort upp om titeln i Swedish open.

Världseliten av kvinnliga tennisspelare är också anmälda

Caroline Wozniacki som är världsetta bland damerna i tennis har precis gått ut med informationen om att hon kommer spela i Båstad i sommar. Förra året var det David Ferrer som tog hem hela turneringen för herrarna, medan bland damerna var det ingen mindre än Kateřina Siniaková.

Tidigare års favoriter

Självklart var vår välkände Björn Borg med och gjorde upp om titlar även i Båstad. Han tog hem turneringen tre gånger, varav de sista två gångerna var två år på raken. Han vann först år 1974, sedan vann hann både 1978 och 1979. När Serena Williams intog courten 2013 kunde man också märka att det var en särskild känsla över Båstad. Hon spelade med sådan kraft och styrka att alla blev helt tagna. I finalen mötte hon svenska Johanna Larsson, som visserligen kämpade väl, men hon hade inget att sätta emot amerikanskan när hon väl började mata på med bollar. Det var verkligen tennis i världsklass får man säga.