Den klassiska tennistävlingen Wimbledon går av stapeln varje år i början av juli i sydvästra London. Wimbledon lockar publik från hela världen och många internationella tennisspelare kämpar för att kvalificera sig till tävlingen som är en av de mest kända i världen. Wimbledon är inte bara känt för tävlingen i sig utan även för allting runt omkring. De klassiska jordgubbarna som serveras med grädde och champagnen flödar i en folkfest som varar i två veckor.

Sveriges storslagna historia i Wimbledon cementerades 1980 när Björn Borg vann sin femte Wimbledon-titel mot Mc Enroe i vad som oftasa kallas den absolut bästa tennisfinalen genom tiderna. År 2017 så hade nio svenskar kvalificerat sig till tävlingen, men ingen av dem kom i närheten av finalomgången. Utöver Björn Borg så har bara en svensk vunnit titeln som Wimbledonmästare. Stefan Edberg vann finalen 1988 och 1990. I dubbelfinalen i Wimbledon lyckades Joakim Nyström och Mats Wilander knipa titeln som mästare 1986 och det svensk-australiensiska teamet Anders Järryd och John Fitzgerald vann finalerna 1989 och 1991. Den senaste svenska vinsten i Wimbledon var de sammanhängande åren 2002 till 2004 då Jonas Björkman, tillsammans med australiensiska Todd Woodbridge vann dubbelfinalerna tre år i rad.

För svenskar som beger sig till västra London i hopp om biljetter till tennismästerskapet är det viktigt att tänka på att vara ute i god tid. Varje morgon så börjar hoppfulla att köa till någon av områdets biljettkontor, men man måste ofta räkna med att stå i kö i flera timmar. För de som inte är så sugna på att köa så finns det den legendariska Henman Hill att slå sig ned vid, på en bänk eller direkt på gräset. Här säljs lika goda jordgubbar med grädde, iskall champagne och stora glas med Pimms som inne på det officiella området och alla stora matcher visas på storbildsskärmen.