Vad är sportsbetting?

Sportsbetting är det paraplybegrepp som används för vadslagning där man försöker förutse resultatet av ett sportevenemang. Som spelare satsar man alltså på ett visst resultat med tanken på att vinna pengar. Som en av de mest populära formerna av spel i världen, innebär sportsbetting normalt att man satsar på sporter såsom fotboll, basket, baseball, hockey, rugby, boxning, hästkapplöpning, bilrace, tennis och mycket mer.

Sportsbetting under fotbolls VM

Alla spelares ögon kommer att vara riktade mot Ryssland i sommar då 32 länder kommer att delta i VM:s underhållande turnering. Många olika spelbolag har satsat hårt för att kunna ge sina spelare det bästa oddsen. De 32 länderna som kvalificerat sig till VM räknar redan såklart ner dagarna tills turneringen börjar, vilket också spelarna gör! Med sex matcher som äger rum inom varje grupp, plus intensiteten och dramatiken i knockout-stadiet, så kommer det garanterat att finnas många möjligheter till VM-vadslagning och varje match kommer att innehålla flera olika lockande VM-odds.

Vinnaren av VM är det spel som lockar mest

Frågan gällande vem som faktiskt kommer att vinna VM är alltid en högoddsare. Tyskland är landet som i nuläget bär titeln som VM-mästare och kan troligtvis vara ett starkt val för att lyfta trofén igen under 2018, men länder som Brasilien, Frankrike och Spanien erbjuder tuff konkurrens. Vidare så är såklart också Argentina eller Europamästare Portugal, med två av de bästa spelarna i världen också länder som skulle kunna kamma hem titeln. Några lag som kanske inte är lika tippade är Belgien och England men som skulle älska att uppfylla sin potential, eller överträffa förväntningarna – dessa kan leda till bra odds och en hel del pengar vid vinst.

Andra odds som lockar inom sportsbetting under fotbolls-VM

Sportsbetting har ett stort urval av potentiella marknader som skulle vara kul att satsa på, bland annat VM-gruppspel där du kan satsa på vilka lag som kommer att kvalificeras eller välja en direkt gruppvinnare. Det finns också VM:s bästa målskytt, bästa målvakten, laget som kommer att släppa in flest mål med mera. Inom sportsbetting kan man spela på nästintill allt.

Sportsbetting under VM för tennis

Liksom med alla former av sportsbetting så bestämmer oddset hur mycket en spelare vinner oberoende vilken satsning som gjorts, förutsatt att de lyckas och har förutspått resultatet korrekt. Samma sak gäller när man satsar på VM inom tennis, då det gäller att utse vinnaren, kanske hur många set denna vunnit och med hur många poängs skillnad. Odds på tennis presenteras på tre sätt.

Oavsett hur kunnig en spelare är, så kommer sportsbetting aldrig att vara en exakt vetenskap eftersom alla sportevenemang är öppna för mänskliga fel. Men sannolikhetslagen bestämmer att ett utfall mer eller mindre kommer att uppstå.

Vad betyder ett odds inom tennis?

Så låt oss börja med den vanliga frågan, vad representerar tennisspel för odds? Om en spelare listas på ett odds med 1,75 för att vinna en Grand Slam-match, vad betyder då egentligen detta? Odds representerar som sagt en sannolikhet (ofta kallad “underförstådd sannolikhet”) av ett visst utfall som antagligen kommer att inträffa. Så om en spelare listas med ett odds på 1,75 för att vinna en match, speglar dessa odds den uträkning som gjort för att veta hur stor chans det är till vinst med den specifika spelaren.

Ett exempel inom tennis

Rubriken under Australian Open 2014 var att Rafael Nadal var toppspelaren i Melbourne. Nadal var en stark 1.18 favorit för att besegra Stan Wawrinka i finalen. Med dessa odds skulle en spelare satsa 10 dollar på Nadal för att vinna, vilket skulle ge tillbaka en totalsumma på 11,80 dollar plus de 10 dollarna som man hade satsat.